Segítek, hogy megtaláld a saját utad!
+36303300243

Coaching

A coaching kifejezés az edzést, pontosabban az edző által végzett munkát fogja át. A sportpszichológiából a 80-as évek elején került be az
üzleti világ fogalomrendszerébe. A coaching az Amerikai Egyesült Államokból indult útjára, és alapvetően két gyökere van. Az egyik a pszichoterapeuták munkája, akik felismerték, hogy nemcsak krízisben lévő embereknek lehet szükségük tanácsokra, hanem azoknak a
személyeknek is, akik szeretnének többet kihozni magukból, sikeresebbek, elégedettebbek kívánnak lenni az élet bármely területén. Eredeti néven a vezető pszichológusa volt ez az irány. A coaching másik kiindulópontja a sportból származik: a terapeuták az élsportolók körében használt mentális technikákat az önismeret-fejlesztő programjaikba építették be.
Egyéni fejlesztés
Az egyéni fejlesztés olyan strukturált beszélgetések sora, mely a partner és a coach között zajlik. Alapja a két fél közötti bizalmi kapcsolat, együttműködés és az ügyfél motiváltsága. Az egyéni fejlesztés során az ügyfél aktuális tartalmai, fejlődési céljai, személyes potenciálja határozzák meg a folyamatot. Az egyéni fejlesztés feltárja a partner erőforrásait, tudatosítja azokat. A folyamat erősíti a személyes készségeket, képességeket, valamint lehetőséget biztosít új készségek elsajátítására is. Az egyéni fejlesztés alkalmas személyes képességek kiteljesítésére, valamint munkahelyi, szervezeti készségek erősítésére is.

A coaching tehát a Veled való partneri együttműködés egy olyan gondolat-ébresztő, provokáló és kreatív folyamatban, amely arra inspirálhat Téged, hogy a legtöbbet hozd ki önmagadból személyes és szakmai szempontból is.

Ha szeretnéd, hogy segítsek megkeresni a Benned rejlő megoldást, keress meg telefonon a +36303300243-as telefonszámon!